Podpořte zachování luk u jablonecké přehrady podpisem elektronické petice !

Děkujeme Vám za Váši podporu i za šíření informace o petici mezi vaše přátele a známé.

Za petiční výbor
Simona Jašová

Text petice:

louky na web SZ

Zachraňme louky u jablonecké přehrady.

Vážení milovníci jablonecké přehrady. Před 20 lety, v roce 1994, podepsalo 4868 občanů petice na záchranu krásné louky mezi fotbalovým stadionem v Břízkách a poloostrovem Tajvan u jablonecké přehrady. Louku jsme neubránili a i přes odpor tolika občanů na ní bylo postaveno další fotbalové hřiště s následnou infrastrukturou. Dnes hrozí podobný osud posledním třem loukám na východním břehu přehrady (Tajvan, Sluneční lázně, U hráze)!

V dnes platném územním plánu, jsou tyto louky definovány jako PLÁŽE, PARKY, LESOPARKY. V návrhu nového územního plánu, který bude schválen novým zastupitelstvem, jsou tyto louky přeměněny na kategorii PLOCHY OBČANSKÉHO VYBAVENÍ – SPORT A REKREACE. Tato nová kategorie umožňuje na těchto loukách výstavbu nových oplocených sportovišť a rekreačních atrakcí, jak jsme tomu byli svědky u fotbalového hřiště v roce 1994.

Vyzýváme tedy budoucí zastupitelstvo Jablonce nad Nisou, vzešlé z komunálních voleb, aby před schválením nového územního plánu změnilo kategorizaci těchto luk na VEŘEJNOU ZELEŇ.  Nechť dál slouží jako jakési piknikové louky pro širokou veřejnost.

Za petiční výbor

Simona Jašová